پایگاه ارشد علوم دامی

پوستر آموزشی

نویسنده : حسین واثقی دودران | تاریخ : 22:59 - پنجشنبه بیست و نهم فروردین 1392

پوستر آموزشی

نقش برخی فاکتورهای درون ریز در رشد طیور


باور عمومی بر این است که فعالیت عوامل درون ریزبه عنوان یک مداخله گر بین عوامل ورودی مانند ژنوتیپ، جنس،شرایط محیطی، تغذیه و... از یک طرف و عوامل خروجی از قبیل میزان رشد،ضریب تبدیل غذا،ترکیب لاشه، تولیدتخم مرغ و شیرو...از طرف دیگر، تحت تاثیر متابولیسم واسطه کنترل و تنظیم می شود.

 علاوه بر نقش homeostatic این هورمون ها، انتقال به حالت homeorhetic برای هماهنگی فرآیندهایی که توسط حالات فیزیزیولوژیکی تغییر یافته تحمیل شده است،تحت کنترل هورمونی عصبی قرار دارد.

این بدین معنی است که نقش هورمون های معین می تواند طبق حالات فیزیولوژیکی حیوان تغییر کند.

در این پوستر مروری داریم بردانش فعلی در مورد اکثر محورهای درون ریز مهم در تنظیم رشد و ترکیب بدن و نقش واسطه ی این هورمون ها در کنترل تغذیه ای رشد در پرندگان.


دانلود فایل


دسته بندی :


 

روش های نوین همزمان سازی فحلی و تخمک ریزی در مدیریت تولیدمثلی گاوهای شیری

نویسنده : حسین واثقی دودران | تاریخ : 11:16 - چهارشنبه بیست و هشتم فروردین 1392

روش های نوین همزمان سازی فحلی و تخمک ریزی در مدیریت تولیدمثلی گاوهای شیری

روند کاهش تولید مثل در پی بهنژادی گاوها برای تولید شیر منجر به بکارگیری روش­ های جدید مدیریت تولید مثل شده است. امروزه روش ­های همزمانی فحلی و تخمک­ریزی که در ابتدا برای بهینه­ سازی تولید مثل گاوهای گوشتی مورد استفاده بود، به اهرمی قوی برای افزایش بهره­ وری تولید مثل و حمایت از آبستنی در گاوهای شیری تبدیل شده است.

 برنامه ­های هورمونی که به منظور پوششِ نقایص متابولیک و اندوکرین گاوهای شیری در نظر گرفته می­شود، در دو دوره­ ی پیش و پس از تلقیح مصنوعی قابل اعمال است. این برنامه­ ها شامل پیش ­هم­زمانی فحلی
، همزمانی فحلی و همزمانی تخمک­ریزی ، برنامه­ های پس از تلقیح که به منظور حمایت از آبستنی یا پیش­ همزمانی فحلی در گاوهای آبستن نشده برای ورود به مرحله همزمانی پس از تلقیح مد نظر است و همزمانی فحلی برای تلقیح مجدد .

اگر چه اصول این برنامه­ ها در مطالعات مختلف مشابه است، اما مباحثی همچون زمان شروع برنامه­ ی پیش­ همزمانی فحلی، وضعیت تخمدان هنگام شروع برنامه همزمانی فحلی، نوع، زمان و مدت استفاده از تیمارهای هورمونی پس از تلقیح برای حمایت از آبستنی یا ورود به برنامه­ ی همزمانی مجدد و همچنین زمان و روش تشخیص آبستنی در گاوهای تلقیح شده از جمله­ ی نکات کلیدی است که توجه به آن در افزایش کارایی این برنامه­ ها و در پی­ آن بهبود کارایی تولید مثل در گاوهای شیری موثر می­باشد.


در این باره به مطالبی در پست های قبلی نمایه شده است به آن ها نیز توجه فرمایید

لینک
http://novin-damparvaran.blogfa.com/post-583.aspx
http://novin-damparvaran.blogfa.com/post-330.aspx
روش های نوین همزمان سازی فحلی و تخمک ریزی
Pre-Synchronization/ Estrus-Synchronization/ Ov-Synchronization Post-Insemination/ Re-Insemination


دسته بندی :
برچسب‌ها: همزمان سازی, فحلی, اوسینک, پریسینک, همزمانی فحلی

 

ضرر میلیاردی مرغداران چینی از شیوع آنفلوآنزای مرغی

نویسنده : | تاریخ : 21:23 - سه شنبه بیست و هفتم فروردین 1392

ضرر میلیاردی مرغداران چینی از شیوع آنفلوآنزای مرغی


صنعت طیور چین بیش از 10 میلیارد یوان (1.6 میلیارد دلار) از زمان شیوع نوع جدیدی از آنفلوآنزای مرغی طی دو هفته اخیر، ضرر کرده است.

در ادامه مطلب بخوانید...


دسته بندی :


 

ممنوعیت واردات طیور از چین در اندونزی

نویسنده : | تاریخ : 20:18 - دوشنبه بیست و ششم فروردین 1392

ممنوعیت واردات طیور از چین در اندونزی


در پی شیوع ویروس آنفلوآنزای مرغی در چین، دولت اندونزی واردات طیور از چین را ممنوع کرد.

در ادامه مطلب بخوانید...


دسته بندی :


 

سلام

نویسنده : | تاریخ : 21:34 - یکشنبه بیست و پنجم فروردین 1392

سلام به دوستان و هم وبلاگی های عزیز


از امروز آقای مهندس مجتبی دادخواه که از دانشجوهای کارشناسی علوم دامی هستند و البته خودشون از وبلاگ نویسان بخش دامپروری هستند افتخار دادند و به جمع ما اضافه شدند،امیدواریم که بتونیم همکاری خوبی با هم داشته باشیم و وبلاگ رو از این چیزی که هست پر بارتر کنیم.مهندس دادخواه بیشتر اخبار مربوط به بخش دامپروری را پوشش خواهند داد.

به آقای مهندس دادخواه خوش آمد میگیم و آرزوی بهترین روزها رو برای ایشون داریم.

مهندس دادخواه نیز متن زیر رو برای سلام و احوال پرسی با شما دوستان نوشتند که در زیر مشاهده می فرمایید.


سلام خدمت همه دوستان

با اینکه کمی دیر شده ولی فرا رسیدن سال جدید رو به همه تبریک میگم و امیدوارم سالی پر از پیشرفت و سلامتی داشته باشید

از اینکه من رو در جمع خودتون قبول کردید خوشحالم 

امیدوارم در کنار هم لحظات خوب و همراه با پیشرفتی داشته باشیم وبتونیم قدم مثبتی برای جامعه دانشجویی علوم دامی کشور برداریم.

موفق باشید

 



دسته بندی :


 

ظرفیت های دکتری

نویسنده : حسین واثقی دودران | تاریخ : 11:46 - یکشنبه بیست و پنجم فروردین 1392

ظرفیت های دکتری

 به اطلاع کلیه دوستان می رسانیم که امسال ظرفیت های دکتری به قرار زیر می باشد


فیزیولوژی دام  10 نفر روزانه (امسال دانشگاه تبریز و کردستان نیز پذیرش دارند، با چه امکاناتی خدا میدونه!!!)

ژنتیک و اصلاح نژاد دام   19 نفر روزانه

تغذیه دام 75 نفر روزانه!!!


دفترچه راهنما رو می تونید از سایت سازمان سنجش دانلود بفرمایید.


دسته بندی :


 

Associations between lipid metabolism and fertility in the dairy cow

نویسنده : حسین واثقی دودران | تاریخ : 22:3 - جمعه بیست و سوم فروردین 1392


در این پست مقاله ای را که قرار است جناب آقای دکتر محمد جواد ضمیری در همایش دام و طیور شمال کشور ارایه بدهند براتون گذاشتم.

امیدوارم بخونید و لذت ببربد.

Associations between lipid metabolism and fertility in the dairy cow

Reproduction, Fertility and Development, 2013, 25, 48–61


دانلود فایل


دسته بندی :


 

ساز و کار های توسعه لنگش، عوامل مستعد کننده و خسارت اقتصادی حاصل از آن

نویسنده : حسین واثقی دودران | تاریخ : 10:20 - جمعه بیست و سوم فروردین 1392

ساز و کار های توسعه لنگش، عوامل مستعد کننده و خسارت اقتصادی حاصل از آن

امروزه لنگش یکی از مشکلات سلامتی بسیار پرهزینه در گاوهای شیری است و براساس ارزیابی­های اقتصادی، هزینه هر مورد لنگش نزدیک به 300 دلار است.

لنگش پس از ورم پستان دومین بیماری پر هزینه گاوداری­ ها است که به شدت عملکرد اقتصادی واحد را تحت تاثیر قرار می­دهد.

هر مورد لنگش باعث کاهش حدود 320 کیلو گرم شیر در هر دوره شیرواری می شود و می­تواند در صد بالائی از حذف ­های اجباری گله را به خود اختصاص دهد.

براساس گزارش سیستم مانیتورینگ سلامت ملی دام (NAHMS) در سال 1996، 15 درصد گاوهای حذفی در گله­ های شیری آمریکا به علت تأثیر مستقیم لنگش و تقریباً بیش از 50 درصد به علت تأثیرات غیرمستقیم لنگش روی ظرفیت تولید مثلی و تولید سالانه شیر حذف می­گردند.

هر چند كه این اطلاعات مربوط به 17 سال پیش است، اما این که تأثیر لنگش روی میزان حذف از آن زمان تغییر کرده باشد مورد تردید است. بسیاری از لنگش­ها نتیجه لامینیتیس و اختلالات بافت شاخی است، اما بیماری­های عفونی پوست انگشت (درماتیت انگشتی، درماتیت بین انگشتی، گندیگی سم) نیز به همان اندازه رایج هستند. پیشگیری، تشخیص و درمان سریع و به موقع از راهکارهای به حداقل رساندن ضرر و زیان هستند. برای ایجاد سلامت و تولید بالا، شروع درمان سریع اهمیت زیادی دارد. درمان عموماً شامل سم­چینی برای اصلاح رشد بیش از اندازه بافت شاخی و  اختلالات توزیع وزن است.

 تامین سلامت اندام حرکتی دام همانند تامین سلامت سایر اعضاء تشکیل دهنده بدن در تولید محصولات پر ارزش و فراوان پروتئین حیوانی بی­نهایت مهم و ضروری است. اندام ­های حرکتی از مجموعه پیچیده­ای تشکیل یافته که شامل استخوان­ها، مفاصل، رباط­ها، عضلات، عروق و اعصاب می­باشد. اندام­های حرکتی همواره در معرض صدمات و بیماری­های مختلف قرار دارد که سیمای بالینی آن در نهایت به صورت لنگش، کاهش شدید تولید و کاهش وزن تظاهر می­کند.


لنگش به معنی التهاب بافت عروقی می­باشد. لنگش یك بیماری غیر عفونی است.

زمانی که دام در اثر این عارضه دچار مشکل در راه رفتن می­شود تمام فعالیت­های حیاتی آن تحت الشعاع قرار می­گیرد؛ کمتر به سمت آخور وآبشخور می­رود، رفتن به سمت شیر­دوشی برای دام درد­آور است. ایستادن برای دام مشکل است و این عوامل باعث کاهش امتیاز بدنی و وزن وتولید شیر می­شود و باروری نیز کاهش می­یابد. ممکن است لنگیدن دام به علت مشکل در بخش­های بالاتر اندام حرکتی باشد که ضرب­خوردگی وشکستگی­هایی که در پاهای جلویی وعقبی رخ می­دهد؛ باعث لنگیدن دام می­شود، که خود این ضرب­ خوردگی­ها یا به علت کمبودعناصر معدنی موجود در استخوان است و یا به علت نا­مناسب بودن بستر و ریل­های انتقال و جایگاه شیر­دوشی نا­مناسب می­باشد.

لنگش پس از ورم پستان دومین بیماری پر هزینه گاوداری­ها است که به شدت عملکرد اقتصادی واحد را تحت تأثیر قرار می­دهد. هر مورد لنگش باعث کاهش حدود 320 کیلو­گرم شیر در هر دوره شیرواری می­شود و می­تواند در صد بالائی از حذف­های اجباری گله را به خود اختصاص دهد.

پاتوژنز لامیناتیس

باور بر این است که پاتوژنز لامیناتیس همراه با اختلال در گردش خون کوچک در کوریوم که باعث شکستن محل اتصال درم- اپیدرم بین دیوار ناخن و استخوان (P3) در داخل انگشت می­گردد.

  

ساز­و­کار توسعه لنگش

فاز اول:فازفعال سازي اوليه:

اين فاز با کاهش pH درشکمبه آغاز مي­شود و باعث فعال شدن مکانيزم تغيير رگ مي­گردد که اين امرسبب افزايش ميزان جريان کل خون به سم مي­شود، بسته به عامل شروع کننده؛ اندوتوکسين­ها وهيستامين مي­تواند آزاد شود که اين مواد سبب افزايش انقباض وانبساط رگ­ها مي­شود ودر ادامه سبب گسترش مسير­هاي رگي غيرفيزيولوژيک مي­گردد، بعلاوه فشارخون را افزايش مي­دهد. افزايش فشارخون سبب افزايش نفوذپذيري ديواره مويرگ مي­شود که درنهايت سبب تخريب آن مي­گردد .رگ­هاي صدمه­ديده سرم رابه بيرون هدايت مي­کنند که سبب ادم و خونريزي داخلي  می شود.

فاز دوم:

در نتيجه فاز اول يک تخريب مکانيکي رخ مي­دهد که باسيستم رگي در ارتباط است. يک ادم رگي اتفاق افتاده وکم­خوني موضعي منجر به کاهش تراکم خون دربافت­هاي اطراف انگشتان مي­شود، که اين امر سبب کاهش اکسيژن دراين بافت­ها مي­شود و منجر به کاهش مواد مغذي مي­گردد که به سلول­هاي اپيدرم مي­رسد.  کم­خوني موضعي خود مي­تواند سبب افزايش بيشتري درتشکيل شانت گردد. زخم، استرس، اعمال ويژه اي که سبب آزادسازي هورمون­ها وموادشيميايي مي­شود مي­توانند سبب تشکيل شانت شوند.

فاز سوم:

در فاز سوم در نتيجه تخريب مکانيکي مرتبط باسيستم رگي و مواد مغذي کمي که به سلول­هاي اپيدرم مي­رسد، لايه زاينده در اپيدرم شکسته مي شود ودرنهايت اين وقايع سبب تجزيه کوريوم وشکسته شدن ناحيه لامينار مرتبط با محل اتصال اپيدرمي مي­گردد. تخريب مکانيکي حالت پيشرفته پيدا مي­کند واتصال اپيدرمي شکسته مي­شود که منجر به جدا شدن لايه زاينده و کوريوم مي­گردد. اين جداشدن در برگشت منجر به شکسته شدن لاميناي پشتي وجانبي مي­گردد. در نهايت لايه لامينا جدا مي­شود واستخوان پدالي وضعيت متفاوتي در رابطه با محل خود در کوريوم وديواره پشتي پيدا مي­کند. همانطور که استخوان از جاي خودش حرکت مي­کند سبب فشار روي بافت­هاي نرم بين استخوان وکف سم که شديداً به تخريب حساس است مي­گردد.

فاز چهارم:

بخش­هاي کوچکي از بافت زخمي در نتيجه فرايند نکروز مي­تواند تجمع پيدا کند. بار ديگر که اين فرآيند انجام مي­شود پتانسيل براي دژنره شدن بافت وجود دارد؛ چون بقاياي سلول­ها در ماتريکس سلولي و توليد لايه­هاي بافت شاخي (که با سرعت کندي انجام مي­شود)شرکت مي­کنند و در نهايت فرآيند هاي مختلفي مي­توانند در نتيجه شرکت بافت زخمي اتفاق بيافتند که شامل خونريزي کف پا، کبودي و جراحات پراکنده مي­باشد.

مشکلات سم

مشکلات سم را به سه دسته می­توان تقسیم کرد: آلودگی به عوامل عفونی مثل فوزی باکتریم نکروفرم، ساییده شدن بیش از حد یا بزرگ شدن بیش از حدسم و سم چینی نامناسب، بیماری­های متابولیک که اسیدوزمتابولیک باعث تولیداسیدلاکتیک می شوند.

علل لنگش:

علل لامینایتیس را می توان به سه دسته تقسیم نمود.

1- عدم تعادل غذایی

2- عدم اتساع كافی شكمبه

3- سم چینی زیاد.

استفاده از سطوح بالای مواد كربوهیدراته قابل تخمیر در جیره مخلوط با فیبر ناكافی می­تواند موجب بروز اسیدوز شكمبه شده و در این حالت با از بین رفتن اغلب باكتری­های شكمبه، باكتری­های لاكتو باسیل رشد كرده و pH شكمبه كاهش می یابد در پاسخ به این عمل بدن گاو تولید هیستامین می­نماید كه باعث انقباض و سپس اتساع مویرگ­های لایه مورقه پا می شود و خیز و تجمع خون همراه با تخریب دیواره عروق خونی دیده می شود. پاها دردناك شده و منجر به آسیب مویرگ­ها شده و از تولید طبیعی كراتین در سم جلوگیری می گردد .


عوامل مستعد کننده لنگش

ژنتیک؛ تغذیه و محیط از عوامل مستعد کننده لنگش می باشند. شکل طبیعی بدن یک دام عبارتست از ترکیب شکل یا تناسب قسمتهای مختلف آن با هم. شکل عمومی بدن از مشخصات ارثی است و به وزن بدن،شکل اندام­های حرکتی،اندازه و شکل سم­ها مربوط می باشد. برخی از بیماری­های ارثی مانند بیماری سم پیچیده و یا بیماری انگشت کم یا زیاد، ممکن است سبب افزایش فشار به روی سم شود و در نتیجه دام را به لنگش مستعد می کند.

استفاده از رژیم غذایی مقوی نه تنها دام را به ایجاد آماس نسج سم مستعد می سازد، بلکه تولید دام و وزن دام را نیز افزایش می­یابد که منجر به اختلالات در ناحیه انگشتان می­شود. همچنین تورم نسج سم موجب نرم شدن کف سم گردیده و آن را به فرسایش مستعد می­سازد. سنگینی وزن گاو­های نر، وجود فلوئور و برخی سموم دیگر در جیره،اختلالات متابولیکی مواد معدنی در بدن و کمبود ویتامین­ها نیز منجر به بروز اختلال در دستگاه حرکتی  دام می شود.

عوامل محیطی در بروز لنگش بسیار مهم می باشند. مثلا آب و هوای خشک موجب از دست دادن آب سم، خشکی و شکنندگی و شکافدار شدن نسج شاخی سم­ها می­شود، در حالی که آب و هوای گرم و مرطوب، سم­ها را نرم نموده و میزان آب انها را از 20-15 درصد (حالت طبیعی)به 30 درصد می رساند و در نتیجه سم را به سایش و ضربه حساس می سازد. آب و هوای گرم و مرطوب ،اجازه رشد بعضی از میکروب­های گندروی در خاک را می دهد و زنده ماندن آن­ها را تا مدت طولانی در بسترهای مرطوب و لجن دار را میسر می سازد.

خسارت اقتصادی حاصل از لنگش

وازدگی پیش از موعد دام سالم

در اثر لنگش، سلامت حیوان به خطرمی افتد و دام به علت احساس درد، معمولا به سختی راه می رود و یا اغلب مواقع بر روی زمین می نشیند و از خود حرکتی حتی جهت رفتن به سمت غذا نشان نمی دهد. احتمال ابتلا به ورم پستان که می تواند منجر به حذف دام شود افزایش می­یابد. به علت درد شدید معمولاً دام قادر به نشان دادن علائم فحلی نبوده که این خود منجر به تاخیر در آبستنی دام می شود.

کاهش تولید شیر:

در اختلالات دردناک بخصوص بیماری­های ناحیه انگشتان، میزان تولید شیر به مقدار بسیار زیادی حتی تا نصف پایین می آید که در دام­های پر شیر این میزان حداکثر می باشد. جهت برگرداندن سریع تولید شیر به حالت اول، درمان فوری دام بی نهایت مهم است. چنانچه درمان سریع و حداکثر تا 12 ساعت بعد از ابتلا صورت گیرد، دام کمتر از یک درصد از میزان شیردهی خود را از دست می دهد ولی در اثر مساحمه در درمان(دو الی سه روز) میزان کاهش تولید شیر در هر دوره شیردهی نزدیک به 20 درصد می رسد.

کاهش وزن: درد حاصله از بیماری موجب تغییر زیادی در رشد و حتی کاهش وزن بخصوص در زمستان می شود و ممکن است به علت پایین آمدن کیفیت لاشه سبب ضبط آن در کشتارگاه گردد.کاهش وزن به علت عدم توانایی دام در راه رفتن و تغذیه است.

کاهش قدرت باروری: لنگش مزمن در گاو­های نر ممکن است عقیمی سریعی در قدرت باروری آن­ها ایجاد کند.

هزینه درمان: در پرورش گاو شیری،7-3 درصد کار دامپزشکان مربوط به درمان اختلالات اندام­های حرکتی است. در صنعت پرورش گاو گوشتی این ارقام کمتر است. خسارت مالی به علت اختلالات دستگاه حرکتی بخصوص بیماری­های نواحی انگشتان بسیار قابل ملاحظه است. خسارت مالی ناشی از درمان و تورم پستان که متعاقب لنگش ایجاد می شود، نیز زیاد است.


منابع:



 

Chesterton, R. N., D. U. Pfeiffer, R. S. Morris, and C. M. Tanner. 1989. Environmental and behavioral factors affecting the prevalence of foot lameness in New Zealand dairy herds: A case control study. N.Z. Vet. J. 37:135–142.

 

Hernandez, J., J. K. Shearer, and D. W. Webb. 2001. Effect of lameness on the calving-to-conception interval in dairy cows. JAVMA 218:1611–1614.

 

Oetzel, G. R. 2000. Clinical aspects of ruminal acidosis in dairy cattle. Pages 46–53 in Proc. 33rd Am. Assoc. Bov. Pract., Rapid City, SD. Am. Assoc. Bov. Pract., Rome, GA.

 

Warnick, L. D., D. Jansen, C. L. Guard, and Y. T. Grohn. 2001. The effect of lameness on milk production in dairy cows. J. Dairy Sci. 84:1988–1997.

 



دسته بندی :
برچسب‌ها: لنگش, لنگش در گاو شیری, لامینیتیس, عوامل مستعد کننده لنگش, تغذیه و لنگش

 

ریبوفلاوین

نویسنده : سعید برمکی( ارشد تغذیه دام) | تاریخ : 16:50 - پنجشنبه بیست و دوم فروردین 1392

ریبوفلاوین

سلام . دوستان در این پست مطلب  با عنوان ریبوفلاوین در قالب فایل پی دی اف قرار دادم که توضیح کاملی رو داره. از دوست عزیزم مهندس زاهد محمدی که زحمت تهیه این فایل رو داشته تشکر میکنم.


دانلود فایل


دسته بندی : پاورپوینت


 

کاربرد ویتامین E و سلنیوم قبل از زایش و تأثیر آن در جفت ماندگی بعد از زایش

نویسنده : | تاریخ : 22:12 - سه شنبه بیستم فروردین 1392

 کاربرد ویتامین E و سلنیوم قبل از زایش  و  تأثیر آن در جفت ماندگی بعد از زایش


در این پست مطلبی با عنوان کاربرد ویتامین E و سلنیوم قبل از زایش  و تاثیر آن در جفت ماندگی بعد زایش رو قرار دادم .



با تشکر از مهندس مختار ملاکی


دسته بندی : پاورپوینت


 

آخرین مطالب

» ارائه مشاوره درسی و آماری و امکان طراحی پرایمر در سایت ( جمعه سی ام خرداد 1393 )
» ژن کانديدا ( دوشنبه سی ام تیر 1393 )
» Association of pituitary specific transcription factor-1 (POU1F1) gene polymorphism with growth and ( دوشنبه سی ام تیر 1393 )
» ELISA ( شنبه بیست و هشتم تیر 1393 )
» الکتروفورز ( شنبه بیست و هشتم تیر 1393 )
» چربی­ ها و تاثیرگذاری آن‌ها بر عملکرد تولید مثلی ( شنبه بیست و هشتم تیر 1393 )
» بررسی بیوانفورماتیکی ساختار پروتئین ( پنجشنبه دوازدهم تیر 1393 )
» مطالعات پویش کل ژنومی ( GWAS) ( پنجشنبه دوازدهم تیر 1393 )
» منابع پروتئینی و لیزین و منتیونین در تغدیه گاو ( دوشنبه نهم تیر 1393 )
» Management Strategies to Reduce Heat stress ( دوشنبه نهم تیر 1393 )
» مدیریت دوره انتقال گاو شیری ( دوشنبه نهم تیر 1393 )
» تست خوراک: ارزیابی کیفیت سیلو ( جمعه ششم تیر 1393 )